Брускета с домати: класическа италианска рецепта

pixabay
  • Готвене
    5 мин
  • Прегледа
    348

Брускетите са класическо италианско предястие, което се състои от изпечен на скара или препечен хляб, настърган със скилидки пресен чесън. Често се допълва със зеленчуци или месо и сирене – и получавате вкусна закуска.

 

Обикновено брускетите се гарнират с домати, чесън и босилек, но могат да се приготвят и с месо, сирене, зеленчуци, риба или пастет.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Нарежете доматите на кубчета (за предпочитане след отстраняване на кората от тях), лука на ситно, чесъна наситнено. Нарежете багетата на средно дебели филийки.

    Стъпка 2

    Комбинирайте домати, червен лук, чесън, олио, оцет и босилек.

    Стъпка 3

    Поставете резените багета върху тава за печене. Полейте със зехтин. Пържат се докато станат хрупкави.

    Стъпка 4

    Натрийте всяка филия хляб със скилидка чесън.

    Стъпка 5

    Сложете с лъжица доматената смес върху всяко парче багета и сервирайте веднага.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *